Spomienky

M.R.Štefánik zachytil svoje cesty na fotografiách, ktoré sú pre nás cennou dokumentáciou jeho života. Na svojich cestách bol často mysľou pri svojich najbližších, či už to boli rodičia, priatelia alebo rodný kraj, čo dokazuje aj jeho bohatá korešpondencia. Neskôr vo svojich spomienkach sníval o návrate k astronómii. Hovoril, že rád vymení svoje generálske hviezdy za hviezdy na oblohe. Žiaľ tento sen, vyvolaný nielen spomienkami, sa mu už nesplnil.

Aj tento rok bude súčasťou kultúrneho podujatia „Očami M.R.Štefánika“ fotosúťaž, ktorej témou sú „Spomienky“.

Radi sa vraciate na miesta z detských čias, stretávate sa s ľuďmi, s ktorými spomínate na spoločne prežité chvíle, alebo si v mysli vybavujete napríklad atmosféru z letných večerov, keď ste na oblohe pozorovali padajúce hviezdy? Spomienky sú ako film, ktorý si môžeme kedykoľvek pustiť a zastaviť. Niekedy ich prenášame do prítomnosti a snažíme si ich udržať v živote čo najdlhšie.

Zapojte sa do fotosúťaže a pošlite nám fotografie, ktoré prezentujú Vaše spomienky. Nezabudnite ku každej fotografii uviesť jej výstižný popis (názov). Fotografie nám môžete poslať prostredníctvom prihlasovacieho formulára „Prihlásenie do súťaže“ do 30.09.2016. Bližšie informácie sú uvedené vo Všeobecných podmienkach súťaže.

Účasťou v súťaži hráte o hodnotné ceny

 

MRS_spomienky

Fotografia: M.R.Štefánik na ceste loďou na Tahiti, datovaná 1910 – 1911

 

-->